Valgfag

Hvert år tilbyr vi tre valgfag, de to valgfagene som får flest påmeldinger blir gjennomført. Skoleåret 2018/2019 har vi pogrammering og fysisk aktivitet og helse.

Programmering

I valgfaget programmering utforskerer elevene seg frem i fellesskap for å nå ny kunnskap. Elevene lærer om hvordan datamaskiner virker og får prøve ulike typer programmeringsspråk. De får prøve både visuelle og tekstbaserte programmeringsspråk, for å skape animasjoner, spill og nettsider. Opplegget er tilrettelagt for at både nybegynnere og mer erfarne kodere skal få noe å bryne seg på.

Fysisk aktivitet og helse

I valgfaget fysisk aktivitet og helse er det fokus på bevegelsesglede og mestring. Det er stor variasjon i aktivitetene. De siste årene har vi:

• Deltatt på sauesanking i Trollheimen. En flott og lang tur med overnatting på sauegården.
  • Slalom og langrenn
  • Planlegging av gode treningsøkter i elevstyrte timer
  • Fisking
  • Orientering i marka